Abonnementsartikel

Salget af landbrugsmaskiner fra Case New Holland oplevede tilbagegang i 2014 sammenlignet med året før.

Der blev solgt færre traktorer og høstmaskiner fra den italienske koncern CNH i 2014 sammenlignet med i 2013.

På verdensplan gik salget af traktorer tilbage med 7 procent, mens antallet af solgte høstmaskiner faldt med 18 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Især de store maskiner gik tilbage. Klassen over 140 hk gik tilbage med 25 procent.

Generelt faldt salget i CNH's landbrugsdel, der i 2014 solgte for 15.204 millioner dollars - ned med 9,3 procent i forhold til salget i 2013.

Resultatet af primær drift (EBIT) blev for landbrugsdelen på 1.770 millioner dollars mod 2.008 millioner dollars i 2013.

Fokuseres der på markedsandele var faldet på linje med det generelle billede, når det gælder markedet for traktorer, mens det for høstmaskiner lå under markedet. Det skyldes ifølge CNH, at overgangen til Tier 4F-kravene har sat prisen på mejetærskerne op, hvilket har påvirket salget i Nordamerika og Asien og Stillehavsområdet.

Det bliver spændende at se, om traktorsalget bliver påvirket af, at kravene fra 2015 også kommer til at gælde motorerne i traktorerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salget af landbrugsmaskiner blev fordelte med 45 procent til Nordamerika, 31 procent til Europa, Mellemøsten og Afrika, 13 procent til Latinamerika og 11 procent til Asien og Stillehavsområdet.

Effektivitetsprogram

CNH skriver i sit regnskab, at landbrugsafdelingen fremover skal inddrages i koncernens Effektiviseringsprogram i forsøget på at hæve rentabiliteten i afdelingen.

- Dette vil skabe råderum, men ikke helt bremse de negative følger, som er forbundet med det faldende salg af maskiner til bomulds- og vinsektoren.

CNH-koncernen omsatte for 32,6 milliarder dollars i hele 2014 mod 33,8 milliarder dollars året før.

Årets resultat blev på 708 millioner dollars.