Abonnementsartikel

17 årige maskinstationspige suser rundt på ny knækstyret traktor på Agromek - og hun er Valtra-pige til fingerspidserne.

Med tre hurtige skridt op i kabinen finder 17-årige Ninna Juul Mathiesen fra Odder sig hurtigt tilrette i førersædet på den helt nye Valtra NX.

Ninna Juul Mathiesen er at finde hele ugen på Agromek, hvor hun det meste af tiden er på testbanen for traktorer, og her er hun pilot på den knækstyret Valtra NX.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er bestemt ikke første gang hun befinder sig på en traktor. Hendes far driver Odder Maskinstation som råder over 29 traktorer, hvor af 25 har Valtra logoet på motorhjelmen.

.- Vi har fem frontlæssetraktorer, og i høst har vi altid travlt med halmflytning, og her hjælper jeg tit til, fortæller Ninna Juul Mathiesen, som ikke er bleg for at tage en tørn med i marken, når der er brug for det.

Til dagligt læsser hun HHX i Skanderborg på andet år, og når hun er færdig bliver det noget med øknomi hun læser videre indenfor.

- Det bliver i hvert fald ikke landmand, fortæller Ninna Juul Mathiesen med et glimt i øjet:

- At passe dyr siger mig intet - det skal være noget med en dieselmotor og gerne traktorer, før det har min interesse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opbakning til Agromek

Ninna Juul Mathiesen har fået opbakning hele vejen hjemmefra forud for Agromek-messen.

- Både mine lærer og forældre synes rigtig godt om ideen med at være her én hel uge, fortæller hun og fortsætter:

- Det passer rigtigt godt ind med marketing og branding, som vi også gør meget ud af på HHX.

Ninnas far støtter også godt om datters beslutning om at suse rundt på en knækstyret Valtra på Agromek, så godt at han har købt en ny NX til levering før høsten 2015.

.- Der bliver rift om at komme ud og samle halm med knæktraktoren til høsten, slår Ninna Juul Mathiesen fast, som understreger, at det bliver svært at vænne sig til frontlæsserkørsel i en "normal" frontlæssetraktor som "nøjes" med at dreje forhjulene.