Abonnementsartikel

Den belgiske producent af vogne og gyllegrej er for første gang alene på Agromek.

For første gang nogensinde er Joskin alene på Agromek med egen stand med de karakteristiske gule og grønne farver.

- Det glæder dog ikke gyllevogne, som Agrometer har med på Agromek, fortæller Christophe Bultot, eksportchef hos Joskin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter Joskin brød med Maskinhandlerens Indkøbsringen (MI) i begyndelsen af 2014 har Joskin opbygget sit eget forhandlernet i Danmark, som handler direkte med Joskin-fabrikken i Belgien.

- Det er gået over alt forventning, og vi har øget omsætningen med over 300 procent i Danmark i 2014 sammenlignet med tidligere, fortæller en stolt Christophe Bultot. Han nævner dog, at Joskin stadig er på udkig efter en forhandler på Fyn.

På Agromek udstiller Joskin tre vogne samt en kreaturvogn: - To af vognene er tipvogne, hvor af den ene er en tre-akslede Trans-Space vogn på 27 kubikmeter svarende til 26 ton lastevne på tre aksler, fortæller Christophe Bultot.

Hurtig aflæsning

Desuden viser Joskin en Drakkar-vogn, hvor aflæsning sker meget hurtigt med både skubbende forende og kørende gulv:

- Princippet i aflæsemetoden minder lidt om det, vi kender fra turen med en skovl i sneen, fortæller Christophe Bultot og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når vi sætter skovlen til jorden og skubber i sne, vil sneen først komprimeres, inden vi kan skubbe med sneen. Det er præcist det samme, der vil ske, hvis vi lavede en decideret afskubber-vogn, hvor forenden af vognen skubber materialet af.

På den nye Drakkar-vogn er der derfor et transportgulv i bunden af vognkassen, som sørger for at bevæge lasten i vognen mod bagenden. Forenden af vognen vil følge med transportbåndet og skubbe på materialet, samtidigt med at lasten flyttes.

Dette gør, at Joskin kan læsse lasten af på kun et minut, idet lasten flyttes med det samme og ikke først skal komprimeres af forenden og derefter flyttes mod bag­enden.