Abonnementsartikel

Samtlige fremmødte skrev under på underskriftsindsamling mod regeringens planlagte §3-regler ved LandboNords PlanteRådgivnings årsmøde i Brønderslev.

Der blev skudt med skarpt mod miljøminister Kirsten Brosbøl under LandboNords PlanteRådgivnings årsmøde i Brønderslev. Alle 250 fremmødte skrev under på underskriftsindsamlingen mod regeringens planer om forbud mod gødskning og sprøjtning af §3-arealer. Et forslag, der ifølge Landbrug & Fødevarer vil skabe et værditab på jorden på 1,8 mia. kr.

- Det er næsten ikke til at bære, når man hører minister Brosbøls bagatelliserende udtalelser om konsekvenserne af dette lovforslag, som på ingen måde vil få den ønskede effekt. Men at trække på skuldrene og sige, at vi da bare kan søge erstatning, det er simpelthen arrogant. Ministeren vil tage dyrkbar jord fra landmænd, der har købt det i god tro. I min optik minder det mest af alt om tyveri, lød det fra LandboNord-formand Niels Vestergaard Salling, der understregede, at det for landbruget er tab i milliard-klassen, der er tale om.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kan få fatale følger

- Det kan få helt fatale følger for landbruget og for den sags skyld for mange andre erhverv, at politikerne for tiden har mere fokus på at blive genvalgt til næste folketingsvalg end på hvilke tiltag, der skal til for at få Danmark ud af krisen. Og lad mig understrege, at det jo ikke er fordi, at vi landmænd ikke gerne vil passe på miljøet, men når vi ikke kan få vished om effekten af et tiltag, så kan det virke omsonst at gennemføre det mest for gennemførslens skyld med store økonomiske konsekvenser til følge, lød det fra Niels Vestergaard Salling.