Abonnementsartikel

Klokken 11 i dag huggede prins Joachim snoren på slagteblokken over til den officielle åbning af Danish Crown slagteriet i Holsted.

Siden første spadestik den 5. september 2012 har Holsted været hjemsted for et af Danish Crown's største projekter til dato, nemlig opførelsen af Nordeuropas mest moderne kreaturslagteri. Forsinkelser og indkøringsvanskeligheder er nu fortid, og anlægget er indkørt. Det op mod 700 millioner kroner dyre projekt, automatiserer og effektiviserer slagtningen af op mod 900 slagtedyr om dagen.

Siden slutningen af februar har slagteriet været under indkøring, og nu slagtes der omkring 800 dyr dagligt. Opførelsen af slagteriet i Holsted betyder lukning af hele fire andre Danish Crown anlæg i den sydlige halvdel af Jylland, og disse anlæg er blevet lukket i takt med, at effektiviteten er steget på det nye anlæg. Medarbejderne på de lukkede slagterier er blevet tilbudt arbejde på det nye anlæg i Holsted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Snoren på blokken

Klokken 11 i dag huggede prins Joachim snoren på slagteblokken over til den officielle åbning af slagteriet. Klipningen skete naturligvis ikke med den sædvanlige saks, men derimod med en flækøkse. I øvrigt den samme flækøkse som blev brugt til åbningen af svineslagteriet i Horsens.

- Det er udtryk for vision og fremtidssikring, at man bygger sådan et slagteri i Danmark. Danish Crown er jo en andelskoncern, og det må give andelshaverne en tro på fremtiden, når der investeres i denne størrelse, sagde prins Joachim.

- Nu vil udlandet igen kigge på den standard, som sættes her i Holsted, både hvad angår krav til distribution og fødevaresikkerhed. Det er selvfølgelig også naturligt at dyrene skal slagtes der, hvor dyrene opfedes, og her ligger Holsted jo centralt. Byggeriet skal modvirke de udfordringer, der er i Danmark med hensyn til lønniveau, og samtidig er slagteriet i Holsted krumtappen i adgangen til eksportmarkederne, sluttede prins Joachim.