Et spørgsmål, som ofte stilles til Goodyear, er "hvilket dæk er det største, I fremstiller?" Svaret er: RM-4A+ Off The Road-dækket i dimensionen 59/80R63, der er lige så højt som en stor elefant og nogenlunde tilsvarende i vægt.

Dette massive OTR-dæk er udviklet til at bære hundredvis af tons sten og andre materialer, og det indgår i RM (Rock Mining) dæksortimentet, som virksomheden producerer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gigantiske 63 tommers dæk sælges overalt på jorden med henblik på montering på verdens største mine- og gravemaskiner, der typisk benyttes i kul-, guld- og kobberminer.

Med en overordnet diameter på 4,023 meter er dette dæk højere end den tilladte højde for de fleste semi-trailere i Europa - fire meter - og en meter højere end en basketballkurv. Dækkets 5.400 kilo er pakket med avanceret teknologi, og det er i stand til at bære en vægt på 100.000 kg ved hastigheder op til 50 km/t.

Avanceret

De teknologier, som dækket er forsynet med, har at gøre med dets materialer, konstruktion og design.

Det har en stålkarkasse- og bæltekonstruktion, og det er præcisionsfremstillet med avanceret dækproduktionsudstyr. Der er anvendt computersimuleringsværktøjer i forbindelse med dækkets design, og Goodyear arbejder tæt sammen med originale udstyrsproducenter med henblik på at sikre overholdelse af dækstørrelserne på deres køretøjer.

Blandt dækkets funktioner kan nævnes Goodyears CycleMax gummislidbanemateriale, der giver mindre varmeudvikling samt centerlinjeriller med låseeffekt, der forbedrer stabiliteten og medfører yderligere varmeudledning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dækket er tilgængeligt i to dimensioner, nemlig 53/80R63 og 59/80R63 med tre slidbanematerialevariationer og to mønsterdybder - i alt 12 tilgængelige varianter.