Abonnementsartikel

Morsø Motorkompagni er fra i dag overtaget af Vinderup Maskinforretning, som skifter Fendt og MF ud med Claas.

Morsø Motorkompagni er nu en del af Vinderup Maskinforretning A/S og bliver derfor Claas-forhandler.

Hidtil har Morsø Motorkompagni været Agco-center, og de seneste tre år har Hjallerup Maskinforretning ejet 40 procent af forretningen, og den har været drevet i et tæt samarbejde med de øvrige forretninger under Hjallerup Maskinforretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men fra i dag, den 4. april, har forretningen fået ny ejer og går en helt ny fremtid i møde med nyt navn og ny forhandling.

Samtlige driftsmidler

- Morsø Motorkompagni har haft det hårdt i en periode, og jeg har nu købt alle aktiver i forretningen bortset fra bygningerne, som jeg lejer mig ind i, fortæller direktør og indehaver af Vinderup Maskinforretning A/S, Jan Pedersen.

Han har overtaget samtlige driftsmidler, maskiner og reservedele, og alle medarbejdere er fulgt med og er blevet genansat i forretningen, som fremover får navnet Vinderup Maskinforretning A/S Nykøbing Afdeling.

Med overtagelsen siger Vinderup Maskinforreting samtidig farvel til Agco-forhandlingen i Nykøbing og sætter i stedet Claas ind i forretningen.

Styrker forretningen

- Vinderup Maskinforretning dækker i forvejen Mors, Thy og Salling med Claas, og det her sker for at styrke området i forhold til de kunder, vi har, og også for at komme tættere på nye kunder. Det er vigtigt at understrege, at samtlige medarbejdere følger med over, og at vi fortsat vil føre reservedele og vil servicere MF og Fendt fremadrettet, siger Jan Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kommer til at have en forretning midt i det område vi har gang i i forvejen, siger han.

Hidtil har Vinderup Maskinforretning serviceret kunder i Nordsalling og Mors-Thy-området gennem en medarbejder i hvert af de to områder, som har kørt ud hjemmefra med fuldt udstyrede servicevogne. Det vil umiddelbart fortsætte, men Jan Pedersen ser det som helt oplagt, at de også kommer til at få deres gang i afdelingen i Nykøbing.

Han har også i forvejen to medarbejdere i Vinderup, som pendler fra Mors til Vinderup, og de kan måske også komme til at bruge en del af deres tid i Nykøbing-afdelingen.

Ét selskab

Jan Pedersens plan er at smelte forretningerne i Vinderup og Nykøbing sammen til én.

- Det handler om at finde synergier og få sammenkørt medarbejderstaben og eksempelvis varesortiment og it, fortæller Jan Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der vil også hurtigt komme Claas-reservedele på hylderne heroppe, siger Jan Pedersen.

Han understreger, at der ikke bliver tale om at drive forretningen i to særskilte selskaber.

- Det bliver samme selskab, og jeg vil også af og til stikke hovedet ind heroppe. Jeg vil nødigt sige farvel til alle de kunder, jeg i forvejen har på Mors, siger Jan Pedersen.

Der kommer også en medarbejder fra Vinderup til Mors og hjælper med at sikre sammensmeltningen af de to forretninger, oplyser Jan Pedersen.

Den hidtidige medindehaver, Klaus Andersen, fortsætter som daglig leder og sælger i forretningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fælles produkter

På spørgsmålet, om der skal ske en strømlining af produktprogrammet i de to forretninger ud over Claas-forhandlingen, siger Jan Pedersen, at det finder han naturligt.

Han nævner eksempelvis Vinderups MI-forhandling.

- Det vil være naturligt, at en del af det, som vi i forvejen handler med i Vinderup, også findes i Nykøbing, men jeg har ikke været så tæt på de overvejelser endnu, at jeg kan sige præcist, hvad der kommer til at ske, siger Jan Pedersen.