Netværket af helt eller delvist Danish Agro-ejede Claas-forhandlere tæller nu fem forretninger med tre i Jylland, en på Fyn samt en på Sjælland og øerne.

Dermed tegner der sig konturerne af et forhandlernetværk med store Danish Agro-kontrollerede centre med en passende geografisk spredning suppleret med en række selvstændige forhandlere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser fortsat et forhandlernet, der også har individuelle forhandlere.

Christian Junker, CEO, Danish Agro

Danish Agro-forretningerne er efter de seneste køb Almas Agro i det nordlige Jylland, og Vinderup Maskinforretning samt Traktor & Høstspecialisten i henholdsvis det vestlige og østlige Midtjylland. Og Ringe Maskinforretning på Fyn samt Røstofte Maskiner på Sjælland og øerne.

Mere komplet

På spørgsmålet om, hvorvidt Danish Agro med de seneste dages køb nu har udfyldt landkortet med egne Claas-forretninger, svarer Danish Agro-koncernens topchef, Christian Junker lidt undvigende:

- Landkortet er mere komplet nu, end da vi købte den første forretning, siger han.

Strukturudvikling

Christian Junker understreger, at Danish Agro ikke direkte har initieret overtagelserne af de fem forretninger ved at opsøge forretningerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er tale om virksomheder, som er drevet af erfarne forhandlere, som kan se strukturudviklingen i både primærlandbruget og ikke mindst blandt maskinproducenterne og samtidig kan se de krav til blandt andet digitalisering, som stilles til fremtidens forhandlere. Og når nogle af dem samtidigkigger på deres dåbsattest, er det en helt naturlig proces, der er foregået mellem os som importør og dem som vores partnere. Det er også derfor, vi har købt forskellige andele i virksomhederne. Vi har fundet individuelle løsninger, som passer til den enkelte maskinhandler, siger Christian Junker.

Fortsat selvstændige

Danish Agros intention er, at Danmark skal dækkes med både egne og private Claas-forhandlere.

- Vi ser fortsat et forhandlernet, der også har individuelle forhandlere, men vi har haft behov for at tegne en skitse til en overordnet struktur, hvor vi sikrer nogle stærke kraftcentre med specialkompetencer, der er suppleret med et passende antal forhandlere, siger Christian Junker.

Han tilføjer, at det ikke er første gang, Danish Agro medvirker til strukturtilpasning.

- Det har vi faktisk erfaring med fra hele vores levetid, siger Christian Junker med henvisning til udviklingen inden for grovvarebranchen i ind- og udland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ens vilkår

- Det er vigtigt for os at dække landkortet med særlige ressource- og kraftcentre at bygge på. Men det er også vigtigt at sige, at vi på ingen møde ønsker at rykke tæppet væk under de øvrige Claas-forhandlere, og det er også vigtigt, at sige, at der bliver en total adskillelse af vores forretning downstream og upstream, siger Christian Junker.

- Det betyder blandt andet, at selvstændige forhandlere får nøjagtigt samme forretningsbetingelser som vores egne forretninger, siger han og tilføjer, at Danish Agro allerede har stor erfaring med at håndtere den model fra sin grovvareforretning.