Abonnementsartikel

Scantruck har i flere år arbejdet med operationel leasing, hvor kunden ikke skal bekymre sig om risici, byttepris eller nedbrud.

Med hastige skridt er operationel leasing på vej ind i landbrugsektoren, og de mange fordele giver ro hos landmanden, både i form af økonomisk sikkerhed, men også ved, at der kan bruges flere penge på "kerne-forretningen".

Operationel leasing betyder, at kunden betaler et fast beløb hver måned, og alle omkostninger er med i prisen, bortset fra brændstof og ofte dæk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fordelagtigt ordning

Hos Scantruck i Skive, som importerer Manitou, Komatsu Atlas og Mustang, er begrebet noget man kender fra entreprenør-branchen, og nu er ved at se en større og større tendens til i landbruget.

- Ordningen er rigtig fordelagtig, og landmanden ved præcist, hvad eksempelvis en teleskoplæsser koster hver eneste måned, og derfor bliver man ikke økonomisk overrasket over eventuelle driftsstop undervejs, fortæller slagschef hos Scantruck, Henrik Kirketerp-Møller.

- Dette betyder, at man ikke skal ud at købe en ny teleskoplæsser eller måske gummiged til en million og efter fem år have bekymringer om, hvad maskinen er værd ved køb af en ny maskine. Nu kan man i stedet sætte penge i sin bedrift og lade maskinomkostningen være ens i alle måneder i hele kontraktperioden.

Omkostninger lægges om

Ofte laves en operationel leasing over fem år, og i løbet af de 60 måneder betales en fast månedlig udgift.

- Ved en operationel leasing bliver anlægsomkostningerne lavet om til driftsomkostninger, og dette kan være en stor fordel for flere landmænd, da omkostninger dermed kan trækkes fra i stedet for afskrives, påpeger Henrik Kirketerp-Møller, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dermed har man ikke penge bundet i en maskine, og det skaber arbejdskapital, som kan bruges andre og bedre steder i virksomheden.