Abonnementsartikel

Alle er de på vej mod etablering, og de bruger hinanden og trækker på faglige eksperter. Gruppen er åben for nye deltagere.

Er du mellem 25 og 35 år, og har du til hensigt at etablere dig som landmand, så er erfagruppen "Fremtidens bønder" noget for dig.

Det specielle ved netop denne erfagruppe er, at deltagerne mødes på internettet. Møderne foregår online til aftalte tidspunkter, hvor alle deltagere kan chatte med. Imellem møderne bruger deltagerne hinanden til erfaringsudveksling - også online.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jysk Landbrugsrådgivning og www.erfaland.dk har taget initiativ til gruppen.

- I ”Fremtidens bønder” tager deltagerne fat i emner, de er optaget af, fordi de står midt i processen med at forberede en etablering. Hvordan tackler man bankens krav? Hvad har andre gjort i samme situation? Hvilke fagpersoner skal man have fat i, for at få svar på konkrete spørgsmål? Det er den slags, der bliver taget op i gruppen, forklarer Christina Elgaard, der er indehaver af Erfaland.

Du kan komme med

Foreløbig er ni unge landmænd med i gruppen, men interesserede kan anmode om at blive optaget. Det gør man ved at gå ind på www.erfaland.dk og finde "Fremtidens bønder" under erfagrupper.

Det er gratis at være medlem af gruppen.

Fakta om gruppen

De deltagende parter i "Fremtidens bønder" er Erfaland.dk og Jysk Landbrugsrådgivning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Projektet er støttet af Landdistriktsmidler og en del af VFLs  '"Vi&Di"-projekt, der står for Videnformidling og Dialog.

"Fremtidens bønder" indgår også i "Erfagruppe 2.0 Matchen", der er et projekt, der afsøger mulighederne for at udbrede ny viden og samtidig bruge nye sociale medier i landmænds indbyrdes kontakt og erfaringsudveksling. Andre erfagrupper er etableret på Facebook og LinkedIn, og den mest idérige, levende og aktive gruppe vinder konkurrencen og dermed hovedpræmien, som er på 20.000 kroner.