Abonnementsartikel

Den irske producent af ballepressere er aktuel med den nye McHale Fusion 3 Plus. Den bliver vist på Agritechnica.

På Agritechnica viser McHale, den irske producent af ballepressere, en ny model, McHale Fusion 3 Plus. Med nyheden lancerer McHale en ny teknologi, som man hos producenten selv kalder "film on film" - det vil sige plastfolie på plastfolie.

McHales udviklingsafdeling har arbejdet på udviklingen i fire år. Det går ud på, at ensilagen bliver indhyllet i plastic inde i selve ballepresserens kammer. Dermed undgår man at bruge net for at holde sammen på materialet, mens det passerer fra presseren til wrapperen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har testet det på et antal maskiner hos farmere nær fabrikken i Ballinrobe, og efter vores erfaringer har de landmænd, der har prøvet det, intet ønske om at gå tilbage til mere traditionelle metoder. Kvaliteten af ensilagen bliver også forbedret, og når man kun bruger én form for plastic, slipper man også for at skulle separere plastik fra net efter fodringen, siger salgs- og marketingdirektør, Martin McHale.

Hos McHale anfører man flere fordele, blandt andet, at plasticmaterialet er meget fleksibelt og kan strækkes op mod 20 procent, så resultatet er fastere baller. Det betyder også, at der presses mere luft ud af materialet, så kvaliteten af ensilagen forbedres. Og eftersom det er den samme type plastic, der anvendes både til at samle ballen i kammeret og efterfølgende wrappe den, får man kun ét overskudsprodukt til genbrugsstationen. Det sparer tid under fodringen, når man ikke skal i gang med at sortere to materialer.

Nu med 25 knive

McHale har patenteret den nye teknologi, som også betyder optimal størrelse og ensartet fasthed på ballerne. Der er også indbygget et system, som betyder, at plastic-materialet ikke strækkes for meget eller går i stykker under temperatursvingninger.

Ny er også den syv tommers farveterminal, i-Touch System. Terminalen kan også betjenes med trykknapper, hvilket mange sikkert vil sætte pris på. Der kan tilsluttes et kamera til monitoren, og det kan vise wrap-bordet eller andre områder efter eget valg.

Hvis nogen måtte ønske det, kan den nye McHale Fusion 3 Plus også bruge traditionelt net, og producenten angiver, at det er meget nemt at skifte fra det ene til det andet. Normalt har McHale anvendt 23 knive på Fusion-maskinerne - den nye har 25.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har allerede et antal Fusion 3 Plus maskiner kørende i Irland, Norge, Holland, Belgien, og New Zealand, og antallet stiger hele tiden, siger Martin McHale.

Blandt Agritechnica-nyhederne fra McHale er også en ny wrapper, som hedder W2020. Det er en liftmonteret rundballe-wrapper som også kan frontmonteres.