Abonnementsartikel

Kverneland viste på Agritechnica nyt knock-on system til plove. Eneste specialværktøj, der skal bruges er - en hammer og en mejsel.

På Agritechnica i Hannover forleden måtte man helt ned i gulvhøjde for at få øje på en af Kvernelands i øvrigt væsentlige nyheder, nemlig Knock-on plovspidserne, som nu følger efter det lignende system til producentens harver.

Det nye patenterede Knock-on system består af to dele, nemlig en holder, som fastgøres på et normalt Kverneland-skær, samt en Knock-on spids.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Løsningen giver klare fordele for brugeren. Først og fremmest er det tidsbesparende, da Knock-on på plove udskiftes på under en tiendedel af tiden i forhold til en påboltet, vendbar spids. I svære jordtyper, hvor spidsen udskiftes med regelmæssige intervaller, eller hvis det er en større plov på fem furer eller flere, giver en tidsbesparelse på 90 procent ganske god mening.

Endelig er det nemt. Der behøves kun en mejsel og en hammer. Et slag for at afmontere og et slag for at montere den nye spids.

Èn spids til det hele

Kvernelands tests indikerer, at op mod 75 procent af en Knock-on spids kan slides inden udskiftning, sammenlignet med 60 procent ved en vendbar spids. Det betyder, at der er meget mere stål at slide af, og derfor skal der ikke udskiftes så tit.

En yderligere fordel er, at man regner cirka én holder til tre Knock-on spidser. Sliddet på skæret svarer til sliddet på Knock-on holderen. Derfor tager det ikke tid at udskifte Knock-on holderen. Der spares tid ved at udskifte holder og skær samtidig.

Knock-on er blevet testet i alle jordtyper. Selv under meget hårde forhold sikrer Knock-on spidsen en god jordsøgning. Spidserne til plovene er identiske med spidserne på Kvernelands stubharver. Dermed er det enkelt at købe sliddele - altså én spids til det hele.