Fødevareminister Mette Gjerskovs (S) dage som minister kan synge på sidste vers.

I hvert fald hvis man lytter til de regeringskilder, som i flere medier lufter planerne om en regeringsrokade senere på året. Ifølge eksempelvis Berlingske Tidende nævnes ministrene Henrik Dam kristensen (S) og fødevareminister Mette Gjerskov (S) som de klart mest udsatte ministre i forbindelse med rokaden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ganske vist skriver avisen, at det øjensynligt ikke er utilfredshed med deres varetagelse af ministerjobbet, der er årsagen til fyringstruslen, men i højere grad, at deres ministerposter er de mest oplagte at sætte i spil i forbindelse med rokaden. Det skyldes, at SFer interesseret i posten som fødevareminister.

Til det kan man måske tilføje, at sådan skal det lyde, når rygterne om regeringsrokaden kommer fra regeringens egne rækker. Det er selvfølgelig oplagt, at man ikke vil udstille en ministers svaghed, så længe ministeren stadig sidder i jobbet.

Der er ingen tvivl om, at Mette Gjerskovs konfrontatoriske stil og utvedige udstedelse af løfter om eksempelvis randzonekompensation, er en belastning for regeringen. Også selv om Mette Gjerskov utvivlsomt har opbakning til hovedlinjen i sin politiske linje.

På den baggrund kan ladbruget måske i virkeligheden komme fra asken i ilden, hvis en SF'er i sensommeren rykker ind i fødevareministeriet.

Forventningen er ifølge de mange forlydender, at regeringsrokaden allerede vil komme til august eller måske september.