Fødevareminister Mette Gjerskov skal være med til at øge forskningen inden for landbruget.

Sammen med sin græske og rumænske ministerkollega er fødevareminister Mette Gjerskov (S) blevet udnævnt til at sidde i styregruppen for det Europæiske Innovationspartnerskab for bæredygtigt landbrug, der skal stimulere forskning og innovation i landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ministrene skal være med til at udvikle partnerskabet, der skal bygge bro mellem erhvervet og EU’s nye forskningsprogram Horizon 2020, så landbrugsforskningen overføres på praktikken. Det Europæiske Innovationspartnerskab, som ministeren skal hjælpe med at lede, skal fungere som en platform, hvor forskere, landmænd og landbrugsrådgivere kan udveksle ny viden på området.

- Det er lidt af en ære at få lov til at sætte fingeraftryk på innovationsdagsorden, siger Mette Gjerskov om udnævnelsen.

- Dermed kommer Danmark til at stå helt centralt på et område, som både vi og Rådet og Kommissionen er meget optaget af, siger hun.

Ministeren ønsker blandt andet at sætte fokus på områder som fodereffektivitet og proteinafgrøder, så de europæiske landmænd kan blive mindre afhængige af import fra udlandet.

Målet er at øge produktiviteten og bæredygtigheden i det europæiske landbrug.