Da fødevareminister Mette Gjerskov gik i gang med sin åbningstale på Roskilde Dyrskue, dukkede en håndfuld unge landmænd op med kraftige tågehorn på dåse og forsøgte at overdøve ministerens tale.

Det lykkedes kanpt nok. Dels var der for få horn, og dels var der kraftige højttalere til ministerens rådighed. Ministeren talte da også uanfægtet videre, mens den lille gruppe nærmede sig bag tribunen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere af de nærmeste tilhørere forsøgte at stoppe protesthornene. En af dem var Torben Hansen, formand for Landbrug & Fødevarer, Planteavl, som dog kun havde held til at dæmpe protesterne.

De unge med tågehornene blev anført af Knud Kjær Knudsen, som forklarede, at larmen var en protest mod, at Mette Gjerskov var inviteret til at holde åbningstalen.

- Det er åndsvagt at invitere hende. Hun har ikke gjort noget godt for erhvervet. Hun lukker et erhverv, der er trængt i forvejen. Og der er ellers mange unge, som ønsker at komme ind i erhvervet. Vi har for eksempel konstateret, at der begynder flere elever på landbrugsuddannelsens grundforløb, sagde Knud Kjær Knudsen.