Abonnementsartikel

To politiske kommentatorer har givet ministrene årskarakterer og vurderet deres præstation efter det første år i regering.

Analysen af ministrenes gøren og laden det første år i regering er foretaget af Politikens lederskribent Kristian Madsen & kommentator og tidligere spindoktor Søs Marie Serup.

Fødevareminister Mette Gjerskov er en af de ministre, der er tæt på dumpekarakter efter det første år. Af Kristian Madsen får hun et samlet 4-tal efter 12-skalaen, mens hun må nøjes med 02 - altså lige netop bestået - af Søs Marie Serup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mest bemærkelsesværdigt - set fra landbrugets synsvinkel - er, at begge politiske kommentatorer er enige om, at randzonerne og skrappere miljøkrav generelt er Gjerskovs største succes.

Ifølge Kristian Madsen er hun "respekteret for sin faglige indsigt i fødevarepolitikken, selv om hun ikke altid er en charmetrold". Madsen mener tilsyneladende, at "et opgør med landbruget" er ministerens vigtigste opgave:

- Opgøret med landbruget i den politisk vanskelige randzonelov går foreløbig fint for Gjerskov, skriver han i analysen på politiken.dk.

Se den politiske analyse af fødevareministerens første år her.