Den 1. maj blev en stor dag for den britiske JCB-koncern, da den familiedrevne virksomhed kunne fejre produktionen af deres maskine nummer 1.000.000.

Og når JCB i disse dage fejrer produktionen af den 22 tons tunge sølvfarvede gravemaskine, bliver der gjort meget ud af det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt andet er facaden til JCB's hovedkvarter dækket af et 900 kvadratmeter stort billede af maskinen, som selv står udstillet i receptionen inde i bygningen.

Kraftig vækst

JCB blev grundlagt i 1945 af Joseph Cyril Bamford, der har givet stafetten videre til sin søn Sir Anthony Bamford, der er bestyrelsesformand i JCB den dag i dag.

- Det har taget 67 år at producere maskine nummer 1.000.000. Utroligt nok er en tredjedel af disse maskiner blevet produceret indenfor de sidste seks år. Med den fortsatte vækst vil maskine nummer 2.000.000 blive produceret på væsentlig kortere tid, siger Sir Anthony Bamford.

Sammen med resten af JCB-koncernen og 2.500 forhandlere og kunder fra 130 lande vil han fejre maskinjubilæet i hele fem uger med en stor produktkonference, hvor der bliver sat fokus på over 100 af JCB's modeller.