Lyt til artiklen:

75 år med bygge- og teknikrådgivning

00:00
Hastighed: ???x
02:40

Helt tilbage i 1949 blev Byggeri & Teknik i Herning etableret, og selv om meget har ændret sig i landbruget siden da, har virksomheden stadig den samme kerneopgave; rådgivning om byggeri og teknik.

- Det kan være en stor mundfuld for en landmand at kaste sig ud i et byggeprojekt, og det kan virke uoverskueligt. Der kan være lovkrav, der skal opfyldes, og økonomien er også vigtig. Vi går ind og afmystificerer det hele mest muligt. Vores eksperter tager kunden i hånden, belyser forskellige muligheder og lytter til kunden, siger Steen Lundgaard, der er ingeniør og har været ansat ved Byggeri & Teknik i 37 år i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om meget er det samme som for 75 år siden, så er der også sket ændringer. Især er myndighedsdelen og lovgivningen med tiden kommet til at fylde meget mere.

- Der kommer hele tiden nye krav til byggeriet og indretningen i for eksempel staldbygninger. Vi skal kende til alle detaljer af den til enhver tid gældende lovgivning, så vi kan rådgive korrekt. Og på grund af vores ekspertise er der også mange, der vælger at benytte os til projektstyring med kontakten til leverandører og håndværkere, siger Steen Lundgaard.

Han kan også sagtens mærke, at rådgiverne spiller en anden rolle i dag end tidligere.

- Da jeg begyndte i 1986, kunne en rådgiver nå fire besøg på en arbejdsdag, og det blev som regel, som rådgiveren havde foreslået kunden. I dag kan man ikke lukke en aftale på én dag. Man kan måske nå et indledende besøg, og så følger der en masse digitalt, og der er mange flere elementer i det end førhen.

Direktør stopper efter 18 år i Byggeri & Teknik

Se også:

Direktør stopper efter 18 år i Byggeri & Teknik

Ny mand i spidsen

Siden 1. december 2023 har det været Charles Damholt, der har siddet i direktørstolen for den gamle rådgivningsvirksomhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det at overtage styringen af en sådan virksomhed er ikke uden sommerfugle i maven. Virksomhedens ansatte er alle fagnørder og specialister på hver deres område, hvilket kræver en vis form for ledelse og balance. Med min ansættelse ønsker bestyrelsen at udvide arbejdsområderne med et tillæg af erhvervsbyggerier og endnu mere arkitekttegnet boligbyggeri end tidligere, samtidig med at vi fastholder fundamentet i landbruget, siger Charles Damholt.

Torsdag den 14. marts markerer Byggeri & Teknik i Herning jubilæet.