Operation X-værten Morten Spiegelhauer er vant til at være i centrum, når han bringer afsløringer af fup og fiduser eller af kritisable forhold i udsendelserne på TV2, men nu kommer værten i centrum på en anden måde.

Han er blandt de tiltalte i en retssag, som i dag, torsdag, begynder ved byretten i Holstebro. Her er Morten Spiegelhauer sammen med tre andre tiltalt for ulovlig indtrængen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor opstandelse

Billederne fra de besøg, som ifølge anklagemyndigheden er ulovlige, blev brugt i Operation X-udsendelsen "Pels på vrangen", som blev sendt i 2009. Den vakte stor opsigt og udløste en image-modoffensiv fra de danske pelsdyravlere.

Foruden Morten Spigelhauer er også en tidligere medejer af et tv-produktionsselskab og en dyreværnsaktivist fra gruppen Anima tiltalt, skriver Dagbladet Holstebro. Morten Spigelhauer og en anden af de tiltalte er dog kun tiltalt for at trænge ulovligt ind på én farm. De øvrige for ulovlig indtrængen på 30 farme.

Juridisk punktum

Sagen bliver ført ved byretten i Holstebro. Selv om det har taget lang tid at forberede straffesagen, glæder det kommunikationschef Sander Jacobsen, Kopenhagen Fur, at journalister og dyreværnsaktivisten kommer for en dommer.

- Men jeg er samtidig glad for, at man har valgt at føre sagen. Og at vi nu også kan få sat et juridisk punktum i sagen. Det har manglet. Og det har mange af medlemmerne savnet. De har været udsat for en krænkelse, som har påvirket dem i større elelr mindre grad, og de fortjener selvfølgelig at blive taget seriøst, siger Sander Jacobsen til Dagbladet Holstebro.