På Agritechnica 2011 viste Trelleborg prototypen på TM1000 HP. Dækket var monteret på en 46 tommer fælg og havde en diameter på 2,15 meter. Det er de færreste traktorer som har plads til et hjul i den dimension under bagskærmene, og derfor viser Trelleborg på Sima 2013 syv nye størrelser af TM 1000 HP.

Serien toppes af IF 900/60R42, og derudover indeholder serien yderligere to bagdæk og fire matchende fordæk. At TM100 HP har typebetegnelsen IF indikerer at dækket har en forøget fleksibilitet, og at det har en højere loadindex en traditionelle dæk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Både høj og lav hastighed

Ifølge Trelleborg kan det nye dæk med tyve procent lavere lufttryk bære den samme belastning som et traditionelt dæk. Dækket adskiller sig også fra traditionelle dæk, ved at må bære det samme ved 65 km/t som ved lave hastigheder i marken.

Dækket er derfor velegnet på traktorer, som kører med gyllevogn, hvor der ofte veksles mellem hurtig transport med stor belastning og kørsel i marken, hvor det er vigtigt med et lavt dæktryk, for at minimere strukturskader i jorden.

For at udnytte den større fleksibilitet, skal dækket monteres på en bredere fælg.

- Eksempelvis skal et IF 710/75R42 TM1000 HP monteres på en to tommer bredere fælg end et traditionelt dæk. Ønsker man det nye dæk på sin traktor, er det derfor både lettest og billigst at det fabriksmonteres, siger distriktschef Martin Kirkegaard, Trelleborg Danmark.

Dæk til høstmaskiner

Trelleborg bringer også IF-teknologien ind i fremstillingen af dæk til høstmaskiner. TM3000 hedder den nye serie af dæk, hvor Trelleborg viser et dæk i størrelsen IF 800/70R32 på standen i Paris. Senere på året kommer der dæk i dimensionen IF 800/70R38 og IF 1050/50R32.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sima i Paris begynder på søndag den 23. februar og slutter den 27. februar.