Lyt til artiklen:

Officielt: Trelleborg får ny ejer og skifter navn

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Den svenske dækproducent Trelleborg er nu officielt en del af den japanske koncern Yokohama Rubber Co. Det fortæller den japanske markedsleder på sin hjemmeside.

Yokohama Rubber betaler 2,1 milliarder euro for at indlemme Trelleborg, der fremover vil lyde navnet Yokohama TWS.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Overtagelsen passer perfekt med vores mellemlange strategiplan, YX2023. TWS brede produktprogram og brand-portefølje, globale salg, produktionsaftryk, serviceordning, ledende teknologi og dygtige medarbejdere vil gøre os i stand til at cementere vores position som en af verdens førende dækproducenter, siger Masataka Yamaishi, der er koncernchef for Yokohama Rubber.

- Vi byder det succesfulde hold fra TWS varmt velkommen i Yokohama Rubber Co. og glæder os til at arbejde sammen med dem i fremtiden, siger topchefen.

Hos Trelleborg, der beskæftiger godt 6.000 medarbejder, er man tilfredse med nu at blive en del af den japanske koncern.

- TWS er gennem de seneste år fordoblet i størrelse og har markant øget sin rentabilitet. I dag er forretningen i god form. Der er en fortsat konsolidering i OHT-sektoren (Off-Highway Tires), og TWS er en værdifuld tilføjelse til Yokohamas eksisterende tilbud, siger Peter Nilsson, der er koncernchef for Trelleborg AB.

- Jeg vil gerne sende en stor og hjertevarm tak til alle medarbejdere i TWS, og jeg ønsker dem og Yokohama al succes med den nye konstellation i koncernen, siger den svenske topchef.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Yokohama Rubber Co beskæftiger 28.000 medarbejdere i 120 lande.

Yokohama TWS bliver formelt til et nyt selskab, men vil fortsætte driften uden ændringer i organisationen.