Flertallet af de cirka 50 ansatte, der arbejder i pelseriet hos Primdahl Mink kommer fra udlandet. Lettere og rumænere er blandt de største nationaliteter, og mange af folkene er nogle, der har arbejdet for Birger Primdahl i mange år.

- En af vores tidligere elever kommer med alle flåfolkene fra Rumænien. Han kan skaffe alle dem, det skal være. Der er både brandmænd og politifolk imellem, for de har mulighed for at få orlov i op til tre måneder årligt uden løn, og så kommer de herop og tjener en masse penge i sæsonen, siger Birger Primdahl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og de piger, der taner, er fra Letland. De sørger selv for at finde nye, hvis det mangler, siger han.

Birger Primdahl har ikke et ønske om, at det er udlændinge, der betjener maskinerne, men han er bange for, at det primært er dem, der kan klare arbejdet.

- Det kniber med rygraden hos danskerne. Det er forfærdeligt at sidde og snakke sådan om det, for det kunne godt være danskere, men deres fysik og og indstilling er ikke i orden. En del danskere er ikke motiverede nok, og de ønsker ikke det hårde arbejde det er flå og skrabe. Det er for strenge. De magter det ikke, konstaterer Birger Primdahl.

Anders Primdahl Nørbjerg tilføjer:

- I 2005 var vi ved at gå ned, da nogle af danskerne i pelseriet pludselig forsvandt efter nogle dage. Vi har ikke tid til, at folk ikke dukker op, siger Anders Primdahl Nørbjerg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Cirka 25 procent af folkene er danske.

Der bliver arbejdet seks dage om ugen i de måneder, pelsningen foregår.