Fagforeningen 3F har varslet konflikt mod minkpelseriet Danpels, skriver Fagbladet 3F. Danpels ved Aars har sagt nej til at tegne overenskomst med 3F, og mandag morgen trådte konflikten i kraft.

Bag konflikten står 3F Mariager Fjord og 3F Midtfjord.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har en del oplysninger om, at medarbejdere hos minkpelseriet får en løn, der ligger langt under overenskomsten. Nu vil vi sikre, at medarbejderne får løn efter overenskomsten og ordentlige arbejdsvilkår hos arbejdsgiveren, siger faglig sekretær Karsten Mølgård Sørensen fra 3F Mariager Fjord til Fagbladet.

Del af Volbæk Minkfarm

Ifølge Fagbladet 3F pelser Danpels omkring én million mink fra 100 avlere hvert år. Danpels er en del af Volbæk Minkfarm. Ifølge ansættelseskontrakter, som Fagbladet 3F er i besiddelse af, er månedslønnen som minkpelser minimum 7.500 kronner, men i slutningen af sidste år fik en østarbejder mellem 9.700 kroner og 16.300 kroner før skat.

Ikke med hos arbejdsgiverne

Ejeren af Danpels, Franz Struntze, vil ikke oplyse til Fagbladet 3F, hvor meget hans medarbejdere får i løn. Danpels og Volbæk Minkfarm er ikke på nuværende tidspunkt medlem af arbejdsgiverforeningen GLS-A.

Franz Struntze oplyser, at han er i dialog med arbejdsgiverne i GLS-A omkring 3F's krav om overenskomst.

- Vi ved ikke, hvad vej det går. Det kan blive godt og skidt. Vi har endnu ikke et resultat, siger Franz Struntze til Fagbladet.