Der er blevet vendt op og ned på tingene hos Jacopels i Bording, som er en af de store, danske totalleverandører til dansk og udenlandske minkavlere.

En gang om året er der åbent hus, og så bliver værkstedet omdannet til restaurant, mens lageret bliver tømt, så der kan indrettes et totalt minipelseri, der viser de nyeste maskiner, der kan servicere pelsdyrbranchen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi regner med at få besøg af 400-600 mennesker, siger salgschef Mogens Kristensen, som sammen med sine kolleger åbner dørene torsdag.

400 mink pelses

Dagen før dagen duftede der endnu ikke af kød og salat, kaffe, øl og cola, som er menuen for de tobenede gæster, men der var en umiskendelig lugt af minkpelseri, for der blev også pelset mink på lageret.

Maskinerne, der skal vise deres værd ved det åbne hus, blev stillet op og prøvekørt. I alt 400 mink bliver pelset i forbindelse med det åbne hus.

- Vi pelser faktisk 2.000 mink årligt som led i vores udviklingsarbejde med maskinerne, siger Mogens Kristensen.

Salg og socialt

Han vil naturligvis gerne sælge nogle af de maskiner - både nyudviklede og mere kendt teknologi - som Jacopels udvikler og markedsfører, når der er åbnet hus, men dagen i Bording har også et andet formål for avlerne, mener Mogens Kristensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det giver dem mulighed for at mødes med hinanden. På grund af smitterisikoen render de ikke rundt på hinandens farme sådan som de gjorde i gamle dage, så her får de muligehed for lige at høre til hinandens afregninger og hvordan det står til, siger salgschefen.