Med to VM-titler og tre nylige, nationale guldmedaljer for sine hvidoste har Andelsmejeriet Sædager salgsargumenterne i orden. På det lille mejeri i Sdr. Onsild lagrer en hvidost et døgns tid for at give produkter som salattern, blød ost og Danish White de rette egenskaber, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

- Osten skal nemlig hvile i 24 timer, mens den bakteriologiske syrning står på, og osten opnår den rigtige surhedsgrad. Så det er altså osten og ikke os selv, der bestemmer farten, bemærker mejeribestyrer Bjarne Kristiansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den udtalte respekt for hvidostes modningstid lønner sig

Både i 2006 og 2008 leverede produktionschef Kenneth Jensen og hans stab af mejerister intet mindre end verdens bedste af sin art. Og altså bedre end den græske hvidost, der jo i Europa har eneret på at kalde sig Feta.

På den nylige landsudstilling var der også gylden ostehæder, nemlig to medaljer af bronze, fem af sølv og - i særdeleshed - tre af guld. Hæderen glæder det lille mejeri, men er også en væsentlig faktor for overlevelsesmulighederne.

- Så længe, vi laver nogle ordentlige produkter og i er stand til at få dem solgt, har et lille andelsmejeri som vores helt sikkert en fremtid, forventer Bjarne Kristiansen.