Abonnementsartikel

En mælkeproducent med rødder i Holland har sammen med sin familie fundet en nicheproduktion i New Zealand, hvor de laver deres egen ost fra egne malkekøer.

I et bakket, skovklædt landskab med bølgende, grønne græsmarker overalt indtaget af græssende kvæg og får, ligger det lille ostemejeri Meyer Gouda Cheese cirka 25 km uden for Hamilton på New Zealands nordligste ø.

En familie på tre generationer, med rødder i Holland, har her slået sig ned på en 160 hektar stor gård med 400 malkekøer. En tredjedel af mælken fra besætningen benytter familien til at lave en af New Zealands bedste Goudaoste. Det dokumenteres via de mange fine priser, som osten har vundet på udstillinger rundt om i landet de senere år.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.