På Knuthenlund Gods på Lolland huserer fjerde generation. Det er Susanne Hovmand-Simonsen, der i dag driver den 1000 hektar store bedrift, der i 2007 valgte at omlægge til økologi.

Knuthenlund blev dermed Danmarks største økologiske kornproducent, hvor den overordnede vision er at producere sunde og gode fødevarer, hvor det er kvalitet frem for kvantitet, der er i højsædet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra holdning til handling

Susanne Hovmand-Simonsen er en kvinde med faste holdninger, når det gælder fødevarer, og det var det, der blev det afgørende, da hun efter overtagelsen af godset i 2005 skulle beslutte sig for, hvad hun ville med stedet.

- Jeg ville ikke producere noget, som jeg ikke selv kunne tænke mig at spise, og da jeg er stor tilhænger af økologi, var det ikke nogen svær beslutning, at stedet skulle omlægges til økologisk produktion, fortæller Susanne Hovmand-Simonsen.

- Ud over produktion af korn var det et stort ønske for mig at producere kød og mejeri produkter af høj kvalitet, uddyber Susanne Hovmand-Simonsen.

Som sagt, så gjort. På bedriften var der ved overtagelsen kvæg i de mange udbygninger. De blev dog hurtigt skiftet ud med får og geder, som skulle levere mælk til produktion af godsets egne mælkeprodukter. Derfor blev der i 2006 opført et mejeri på godset, hvor al mælken i dag bliver omdannet til forskellige mælkeprodukter som ost og yoghurt af fire fastansatte mejerister.

Således kom der gang i det økologiske dyrehold, men Susanne Hovmand-Simonsen ville have flere dyr. Da hun ud over økologi interesser sig meget for bevarelsen af de gamle danske husdyrracer, faldt valget på det danske sortbrogede landracesvin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 2. marts.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk.

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk eller 7620 7970.