Lyt til artiklen:

Få det sort på hvidt - ellers ryger det røde Ø-mærke

00:00
Hastighed: ???x
01:15

Udvalget af bio-stimulanter og produkter, der lover større eller stærkere produktion til hhv. økologisk jord- og kvægbrug er hastigt stigende, og der kommer nærmest dagligt nye midler til.

Vi (økologikonsulenter) kontaktes ofte i spørgsmålet om et givent produkt er godkendt til økologisk brug, men desværre kan vi lige så ofte ikke svare på spørgsmålet. En henvendelse til Landbrugsstyrelsen nytter heller ikke, da de blot returnerer med henvisning til Vejledning for Økologisk Jordbrug. Det er producentens ansvar at overholde vejledningens tilladte midler beskrevet i hhv. bilag 2 for jordbrugsprodukter og bilag 3 for husdyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Usikkerhed og uvished er roden til frustration og utryghed, så når Landbrugsstyrelsen ikke kan give klare svar, er vores anbefaling helt klar; Hvis du som producent ønsker at gøre brug af et givent produkt, bør du sørge for at få en skriftlig bekræftelse fra producenten på, at produktet er tilladt til økologisk brug i Danmark - og ikke blot i EU. Nogle midler tillades nemlig i EU, men ikke under de danske regler.