Filtreringsteknikken omvendt osmose bruges i vid udstræk­ning på mejerierne til at fjerne vand fra mælk, der skal videreforarbejdes til for eksempel ost eller mælkepulver. Men kunne processen flyttes ud på gårdene, slap man for at køre rundt med en masse vand og kunne derved spare ressourcer.

Ph.d. studerende Ida Sørensen og lektor Lars Wiking fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet har i samarbejde med Arla undersøgt, hvordan det påvirker mælkekvaliteten at opkoncentrere mælken ude ved landmanden.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.