Abonnementsartikel

Heden & Fjorden inviterer banker og landmænd til en konference, hvor Vækstfonden fortæller om muligheden for at låne penge.

Den statslige investeringsfond Vækstfonden nøjes her fra 2013 ikke med at stille kaution for landmænd. Nu er det også muligt at låne penge af Vækstfonden, og det kan både landmænd og deres pengeinstitutter høre med om, når rådgivningsselskabet Heden & Fjorden holder konference om Vækstfonden den 16. januar.

- De seneste år har der været megen fokus på krise. Med kongressen ønsker vi at skifte kurs og sætte fokus på vækstmulighederne i dansk landbrug. Vækstfonden tilbyder nemlig fra i år nye muligheder for at låne penge, og vi mener, det kan være en god mulighed for nogle landmænd, siger Hans Peter Bay, der er udviklingsdirektør i Heden og Fjorden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rådgivere og landmænd

Konferencen er delt op, så landbrugsrådgivere og landmænd får forskellige oplæg fra Vækstfonden og Landbrugets Finansieringsbank, og desuden bliver den opdelt i svin og kvæg, så landmændene kan diskutere deres vækstmuligheder med repræsentanter fra Danish Crown, Videncentret for Svineproduktion og Dansk Kvæg.

Bankerne på banen

Bankerne er også inviteret til Herning, fordi Heden & Fjorden ønsker at få løsnet op for finansieringen på medlemmernes vegne.

- Jeg tror, at de fleste landmænd er ved at være trætte af den træghed, der har præget branchen. Nu kommer der en ny spiller ind på banen rent finansieringsmæssigt, og derfor håber jeg, at så mange landmænd som muligt vil gribe chancen for at lære om nye muligheder for vækst, siger Hans Peter Bay.