Lyt til artiklen:

CO2-afgift til debat på Biogas Danmark Konferencen

00:00
Hastighed: ???x
02:25

Hver år bliver der fjernet metanudledning fra cirka en tredjedel af den danske husdyrgødning i danske biogasanlæg. Det betyder at biogas allerede er en konkret løsning, der bidrager med en drivhusgasreduktion på 300.000 tons CO2-ækvivalenter i landbruget. Det skriver Biogas Danmark i en pressemeddelelse.

Organisationen mener, at der er potentiale til meget mere, og derfor sætter Biogas Danmark fokus på biogassens betydning for landbruget ved Biogas Danmark Konferencen den 7. december i Vingsted Centret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ingen tvivl om, at biogas er en central klimaløsning for landbruget, og derfor er det naturligvis også vigtigt at få den på banen i forbindelse med debatten om en CO2-afgift. Men det er en vanskelig debat med en række komplekse problemstillinger, og derfor har vi inviteret en række af landets største eksperter til at hjælpe vores konferencedeltagere med at få en dybere indsigt på området, forklarer Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark.

Orientering og debat

Ved konferencen orienterer bioøkonomichef Lars Villadsgaard Toft fra Seges om, hvordan klimagevinster fra afgasning af husdyrgødning kan fordeles mellem landbruget, fødevarerne og transportsektoren. Derefter gennemgår repræsentanter fra Arla deres nye klima-pristillægsmodel, som giver ekstra betaling til mælkeproducenterne, hvis malkekøernes gylle bliver afgasset i et biogasanlæg.

Endelig er der debat under overskriften "CO2-afgift - er det en løsning i landbruget?" med nogle af de højst profilerede eksperter og debattører - seniorøkonom Torsten Hasforth, Concito, professor Jørgen E. Olesen, Aarhus Universitet, og administrerende direktør Ejnar Schultz, Seges Innovation.

- Vores håb er, at dette stærke opbud af eksperter vil bidrage til at kvalificere debatten om en CO2- afgift i landbruget, så både landbruget og vores politikere kan blive godt rustet til at finde stærke klimaløsninger i de kommende år, fastslår Henrik Høegh.

Udover det markante fokus på biogas og landbrug, byder konferencen på en lang række indlæg om den aktuelle udvikling på energimarkederne, og hvordan biogasproducenterne kan agere under svært forudsigelige vilkår, men også om nye markedsmuligheder som afsætning af CO2 til CO2-lagring og produktion af Power-to-X brændstoffer.