Lyt til artiklen:

Verdens førende eksperter sætter fokus på pattegrises sundhed og ernæring

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Abonnementsartikel

Eksperter fra hele verden er med, når der bliver holdt international konference om pattegrises sundhed og ernæring.

Velfærd og sundhed er vigtige parametre for de grise, der bliver født i griseproduktionen i dag. Innovation og nye trends er derfor ifølge Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris centrale at dele med omverdenen, hvis fremtidens pattegrise skal have gode vilkår i den første tid i farestalden.

- Vi ved, at viden er nødvendigt for pattegriseoverlevelse. Det gør sig ikke kun gældende for kuldene fra de højproduktive søer, men det er også et succeskriterie for alle dem, der arbejder med pattegrise, siger Christian Fink Hansen, der er sektordirektør for Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den 21. og 22 september samler L&F sammen med Seges Innovation eksperter fra hele verden inden for pattegrises sundhed og ernæring til en konference i København.

Til konferencen er de mest prominente forskere inde for feltet inviteret til at fremlægge deres seneste resultater på området.

Kunstig intelligens rykker ind i grisestalden

Se også:

Kunstig intelligens rykker ind i grisestalden

Blandt de mange forskere er Vivi Aarestrup Moustsen, der er Ph.d. og chefforsker hos SEGES Innovation, Thomas Sønderby Bruun, der er seniorspecialister hos SEGES Innvaotion og Yolande Seddon, der er Ph.d. og assisterende professor ved University of Saskatchewan i Canada.

- Vi har lagt meget arbejde i at udvælge forskere, der kan præsentere spændende resultater inde for hver deres felt og give indsigt i, hvordan vi gør produktionen i farestalden endnu bedre ved velfærd og produktivitet, fortæller Karl Pedersen, der er chefforsker i SEGES Innovation og medlem af Scientific Committee.