Lyt til artiklen:

Vandmiljøkonference zoomer ind på lokale løsninger

00:00
Hastighed: ???x
02:41

For tredje år i træk samler Vandmiljøkonferencen nu landbrug, kommuner, statslige myndigheder, vandselskaber, universiteter og grønne organisationer om at skabe en bæredygtig fremtid for Danmarks vandmiljø, det skriver Seges Innovation i en pressemeddelelse.

Konferencen finder sted 30-31. oktober i Vejle, og forventningerne til den storstilede begivenhed er store:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vandmiljøet i Danmark er fortsat ikke i optimal tilstand trods årtiers indsats. Men gennem de seneste år har der været en voksende interesse i at bidrage til vandmiljøforbedringer på lokalt niveau på tværs af forskellige interesser. Det er en positiv og velbegrundet udvikling, som vi ønsker at støtte op om med konferencen, siger medarrangør Flemming Gertz fra Seges Innovation.

VKST har succes i kamp mod vandplaner

Se også:

VKST har succes i kamp mod vandplaner

Fokus på lokalt tilpassede løsninger

Bag konferencen står Seges Innovation i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, Limfjordssekretariatet, Velas og Kommunernes Landsforening. Ambitionen er at fremme samarbejde og videndeling på tværs af sektorer, og der er særligt fokus på lokalt tilpassede løsninger.

- Vandmiljøkonferencen en god mulighed for at få viden med hjem til lokalområdet, fordi man kan dele viden på tværs af lokale niveauer. Deltagerne får masser af inspiration til, hvordan de kan bruge og tilpasse løsninger til specifikke vandområder og landskaber lokalt, siger Flemming Gertz.

Kystvande og tilhørende opland

På programmet er en række forskellige emner inden for vandmiljø, og hovedvægten er på kystvandråd, kystvande og deres tilhørende opland. Man kan for eksempel høre om konkrete erfaringer inden for planlægning, løsninger og samarbejde, som er baseret på fire pilotområder, hvor der er blevet etableret kystvandråd.

- Deltagerne får også konkrete værktøjer og metoder til reduktion af fosfor i oplandet. Og så kan man få en præsentation af nye tilgange til opsporing af næringsstoffer i oplandet og borgerinddragelse gennem Citizen Science. Konferencen giver desuden et indblik i opstarten af nye Vandoplandsstyregrupper og nye marineinitiativer, der sigter mod at forbedre tilstanden i kystvande, siger Flemming Gertz.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Deltagerne får naturligvis også mulighed for at styrke deres netværk med personer, der brænder for at arbejde med løsninger, som er tilpasset de lokale forhold.

Miljøhensyn trumfer vedligehold af vandløb

Se også:

Miljøhensyn trumfer vedligehold af vandløb