100 dage og 100 aktiviteter skal i februar, marts og april 2013 markere Hernings 100 års købstadsjubilæum. Her er landbruget et af de tre områder, der er udpeget som fokus.

Rådgivningscenter Heden & Fjorden og Hedens Landboforening bidrager blandt andet ved at arrangere en konference, der sætter fokus på landbrugets fremtid i de næste 100 år. Den holdes den 21. marts 2013 på rådgivningscenter Heden & Fjorden i Birk ved Herning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Debat mellem Merrild og Mette

- Vi kan byde på indlæg fra både Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild, og fødevareminister Mette Gjerskov. Fødevareministeren vil fortælle om landbrugets samfundsmæssige betydning og regeringens krav til landbruget, fortæller Palle Høj, chefkonsulent, Heden & Fjorden.

De to indlæg afsluttes med en paneldebat mellem fødevareministeren og formanden.

Flere produktionsgrene

Herefter sættes der fokus på henholdsvis mælkeproduktionen, svineproduktionen og kartoffelproduktionen. Direktør Povl Krogsgaard fra Arla Foods amba, chefanalytiker Karl Christian Møller fra Danish Crown og administrerende direktør Nicolai Hansen fra KMC holder hver deres indlæg. Her ser de på fremtiden for områderne i et globalt perspektiv.

En fodboldspiller-forfatters DNA

Indlæggende afsluttes af en paneldebat. Konferencens sidste foredrag bliver ved forfatter Rasmus Ankersen, der er tidligere fodboldspiller og træner i FC Midtjylland, og blandt andet kendt for bøgerne en vinders DNA, leder DNA, opdragelse af en vinder samt guldminerne.

Han fortæller om, hvordan virksomheder, organisationer og teams kan få mere ud af det, de har og gør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Plads til 100

- Vi glæder os til konferencen, som uden tvivl vil give deltagerne nogle spændende perspektiver på fremtidens landbrug, siger Palle Høj. Der er - meget passende i forhold til jubilæet - plads til 100 deltagere på konferencen.