Christina Yding Hahn Elgaard er en driftig kvinde. Hun er ung, mor til en lille datter og har langt på arbejde. Alligevel formår hun at få studiet på universitetet i Århus, privatlivet og ikke mindst jobbet som stifter og daglig udvikler på Erfaland.dk til at fungere. Det kræver op imod 50 timer om ugen at få enderne til at nå sammen, men som hun selv udtrykker det, så har hun en rigtig god mand.

Christina Yding Hahn Elgaard er uddannet virksomhedsleder og coach og har igennem sin uddannelse arbejdet på forældrenes gård i Nordjylland siden 2007. For et år siden startede hun hjemmesiden Erfaland.dk op, en erfagruppe på nettet, der har til hensigt at samle landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En ildsjæl får en idé

Ideen til at starte sitet hvor landmænd, og andre med interesse i landbruget kan dele erfaringer, hente sparring og inspiration, kom imens Christina Yding Hahn arbejdede på forældrenes gård.

- Da jeg begyndte med at arbejde i besætningen, var der store problemer med sygdom, blandt andet var der hos slagtesvinene mange lungehindear og en meget høj dødelighed på cirka otte - ni procent i slagtesvinestalden. Det var utrolig demotiverende og hårdt at gå på arbejde med de mange syge dyr, og vi manglede i høj grad sparring og hjælp til at komme videre. Derfor kom jeg i tanke om, at vi herhjemme mangler et sted, hvor man kan søge råd og vejledning fra andre, der har stået i samme situation. Det var sådan hele ideen bag Erfaland.dk tog form, forklarer hun.

Læs mere i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 4. januar.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk.

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk eller 7620 7970.