Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Ingen spot teaser
Opret gratis profil

Klar til grøn omstilling

7. apr. 2022 | Indrykket af GRIMME Skandinavien A/S

Den øgede fokusering på at grøntsager kan udgøre en væsentlig del af fremtidens kost for jordens befolkning, er ikke gået ubemærket hen hos GRIMME.

Del artiklen:

Den øgede fokusering på at grøntsager kan udgøre en væsentlig del af fremtidens kost for jordens befolkning globalt, er ikke gået ubemærket hen hos GRIMME, som i 2013 overtog ASA-LIFT i Sorø. Med det fulde salgsansvar for alle GRIMME gruppens maskiner er GRIMME Skandinavien således klar til fremtiden.

GRIMME er kendt for deres røde kartoffel- og roeoptagere, men har gennem de seneste 10 år udviklet det nye forretningsområde grøntsagsteknik. Med en stærk position som leverandør af maskiner til kartoffelproduktion som udgangspunkt, øger GRIMME fokuseringen på mekanisering af høst af grøntsager på globalt plan. 

Kompetencecenter i Danmark
Fundamentet for GRIMME’s fokusering på grøntsagsteknik ligger i Sorø, nærmere betegnet hos ASA-LIFT. ASA-LIFT blev grundlagt i 1936 og har udviklet sig til en af verdens førende producent af maskiner til høst af grøntsager. I dag er ASA-LIFT indlemmet i GRIMME-gruppen, og ejes 100 % af GRIMME. I Sorø udvikles og produceres maskiner til høst af en lang række grøntsager, som sælges over det meste af verden. GRIMME har klar fokus på og forventninger til det nye forretningsområde og hos ASA-LIFT i Sorø er såvel konstruktion som produktion udvidet væsentligt de seneste år, således at der i dag er ca. 150 medarbejdere i Sorø.    

Kundetilpassede løsninger
ASA-LIFT arbejder med 4 hovedgrupper indenfor høst af grøntsager; gulerødder, kål, løg og porrer. Disse udgør den væsentlige del af produktionen, men der udvikles og produceres løbende høstmaskiner til andre typer grøntsager. 

- Vi følger markedet for grøntsager tæt, for at sikre at vores produktprogram kan matche nye produktionsmetoder samt nye typer af grøntsager, fortæller Joas Løvenbalk Lyng, som er direktør for ASA-LIFT. ASA-LIFT har i mange året været kendetegnet ved mange stærkt kunde tilpassede maskiner – det vil vi gerne holde fast i, da det er med til at udvikle og afprøve nye ideer. Den stigende efterspørgsel og det højere styktal har også gjort at vi er i gang med at opbygge vores mange forskellige løsninger i en form for moduler, lidt ligesom LEGO klodser. Vi kan se at vi med den metode opnår serieproduktionens fordele og samtidig udnytter modulernes mange sammensætnings-muligheder til at kunne bygge kundernes mere specifikke ønsker.  

Fra blåt til rødt blod i årene
ASA-LIFT maskinerne var tidligere malet i den karakteristiske blå farve, men er efter GRIMME’s overtagelse skiftet til GRIMME’s velkendte røde farve. Farveskiftet var et naturligt skridt i integrationen af ASA-LIFT i GRIMME-gruppen, ligesom sammenlægning af salget af såvel GRIMME som ASA-LIFT maskiner, hos GRIMME Skandinavien. 

- Der er stort sammenfald af kunder, som både anvender både ASA-LIFT og GRIMME maskiner i deres kartoffel- og grønsagsavl, hvorfor det er naturligt og fordelagtigt, at vi sikrer kunderne den rette rådgivning i deres valg af maskiner, siger Heine Hylleberg, GRIMME Skandinavien A/S.

- GRIMME Skandinaviens sælgere på det danske marked sikrer en effektiv og professionel betjening af kunderne. Sammen med ASA-LIFT vil vi fortsat fokusere på optimale løsninger til den enkelte avler i tæt samarbejde med kunderne.

OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser