Lyt til artiklen:

Erfagrupper for unge skal fungere som et helle

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Den vigtigste grund til at melde sig i en erfagruppe er at udvide sin omgangskreds - både professionelt og privat.

Det mener Kasper Holm Kristensen, der er planteavlsrådgiver i Velas, og som i mere end et årti har drevet en erfagruppe for unge landmænd fra planteavlsbedrifter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ved at deltage i erfagrupper kommer de unge medarbejdere ud og møder ligesindede. Samtidig får de en masse fagligt ud af det, fordi det giver et forum for, at de kan stille de spørgsmål, som de måske ikke oplever, at der er plads til i hverdagen, siger Kasper Holm Kristensen i en pressemeddelelse.

rich-media-2
Kasper Holm Kristensen er planteavlsrådgiver i Velas og har i mere end et årti har drevet en erfagruppe for unge landmænd fra planteavlsbedrifter. Foto: Velas

Han mener, at erfagrupperne kan fungere som et slags helle.

- Fagligt skal de unge have det ud af det, at de kan tillade sig at stille spørgsmål som; hvorfor harver jeg i den her dybde? Kan vi ikke gøre det bedre på det her område? Den slags får de mulighed for at lufte over for hinanden, og ved at de bliver bekræftet i, at flere unge går med samme undren eller bekymring, bliver det nemmere for den enkelte at stille spørgsmålet hjemme på bedriften, siger Kasper Holm Kristensen.

Han påpeger, at de unge med erfagrupperne kan få inspiration, som de kan tage med hjem til ejendommen.

- Det kan være, at de kan få en idé, som de af deres leder kan få lov at prøve derhjemme i en enkelt mark, og det kan give de unge medarbejdere oplevelsen af, at hvis de viser engagement og initiativ, så bliver det også belønnet ved, at de får muligheden for at prøve nye ting af hjemme på bedriften, siger Kasper Holm Kristensen.