Abonnementsartikel

Udstiller har fået masser af gode kontakter i ind- og udland på Agromek 2012, og han har også afsluttet konkrete handler.

Cow-Welfare har de seneste uger modtaget betydningsfulde priser for sit innovative staldsystem Green Stall Easy - seneste Agromekprisen 2012.

Og indehaver Tommy Wollesen kan nu konstatere, at årets udgave af Agromek har været en dundrende succes for det sønderjyske firma.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da jeg meldte os til i foråret, var det med en betydelig skepsis. Jeg var ærlig talt i sy sind, men meldte mig til i håb om at komme i kontakt med udenlandske besøgende. Men jeg har været meget positivt overrasket og er meget tilfreds, siger han.

Han har oplevet masser af sympati for idéerne bag det prisvindende system, og flere af de danske besøgende på hans stand har faktisk lagt mindre ordrer hos ham, og han er i kontakt med mælkeproducenter, som er i gang med at planlæge nybyggeri.

- Det havde jeg ikke regnet med, siger han.

Desuden blev de ønskede udenlandske kontakter knyttet helt som ønsket.

- Vi har for eksempel arbejdet meget på at komme godt i gang på det russiske marked, men vi har længe søgt efter den rigtige distributør. Her på Agromek har vi fået en meget interessant kontakt, som vi skal sende et tilbud til allerede i næste uge, fortæller Tommy Wollesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og han glæder sig rigtig meget til at komme i gang på det russiske marked.

- Hvis det projekt lykkes, er Agromek tjent hjem mange gange, siger han.

Midt i al optimismen har han dog en opfordring til finanssektoren. Han mener, at den bør være bedre til at vurdere de investeringsønsker, som landmændene har.

- For eksempel kan vi vise, at 24 besætninger, som har sat vores system ind i eksisterende stalde har øget oplevet en ydelsesfremgang på 2,2 kg. mælk, brunstforholdene er forbedret, og udsætterprocenten er faldet med otte procent. Det ligger der mange penge i, og det er derfor vigtigt, at bankerne ikke bare siger nej, mener han.

Han har da også haft fat i et par pengeinstitutter i forbindelse med Agromek for at minde dem om, at mange investeringer faktisk er gode med en fin forrentning og kort tilbagebetalingstid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg mener, at vi er partnere med landmændene, og derfor er det også vores job at bearbejde bankerne, siger han.