Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Sunde og veltilpassede køer vil producere mere mælk!

4. sep. | Indrykket af Cow-Welfare

Fleksibelt staldinventar giver mange velfærdsfordele, som er med til at opretholde de bedste og mest naturlige levevilkår for dine køer.

Del artiklen:

Der er mange enheder som skal gå op i en højere enhed for at få det bedste resultat, men Flex Stall fra Cow-Welfare kan være med til at få de vigtigste faktorer på plads. Koens liggetid er essentiel fordi afslappede køer producerer mere mælk, primært fordi blodgennemstrømningen gennem yveret øges med 30% når koen ligger ned, men også fordi niveauet af stresshormon i blodet falder. 

Sengebøjler der er udviklet til at give koen de optimale forhold:

  • En stolpe til hver ko betyder at selve sengebåsen er meget åben foran, hvilket giver optimale forhold for headswing, når koen rejser sig og lægger sig ned. 
  • Det øverste polymerrør guider koen, når den går ind og ud af sengebåsen. Den sørger for at koen lægger sig så lige som muligt samt at den ikke drejer sig rundt i sengebåsen. 
  • Det nederste polymerrør følger koens krop, når den lægger sig ned og sikrer optimale liggeforhold. Rørets tykkelse og sammensætning gør, at hvis koen forsøger at lægge sig skævt, bliver den forsigtigt men bestemt guidet på plads. 
  • Den åbne ende sørger for at koen kan forlade sengebåsen hurtigere og mere enkelt end med normale sengebøjler. 
  • Den fleksible nakkebom, som er monteret med et fast beslag på øverste rør, gør at man udnytter koens eget nervesystem til at sikre optimal liggekomfort. 

Mange køer har kontakt med inventaret når de lægger sig, hvilket betyder at risikoen for trykninger opstår, hvis ikke inventaret er i stand til at give efter. Flex Stall sengebøjler har netop denne egenskab og reducerer derfor risikoen for skader markant. Køerne lægger sig ubesværet ned, idet de hurtigt lærer at de ikke behøver være bange for at slå sig på inventaret. Flex Stall giver markant mindre stress i stalden og øger gennemsnitligt vores kunders liggetid med 1½ time dagligt.

Flex Stall kan tilpasses alle racer og størrelser af køer. En egenskab der er meget vigtig, idet kun sengebøjler der passer til køerne, får dem til at ligge rigtigt og komfortabelt. For at udnytte det fulde potentiale af Flex Stall er det meget vigtig, at man indstiller inventaret så det passer til dyrene, og ikke bare vælger et standardmål, der i sidste ende kan medføre risiko for skader og trykninger. Flex Stalls unikke og innovative mulighed for individuel positionering er præcis det, der gør dem både effektive og yderst rentable.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer