Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Ingen spot teaser
Opret gratis profil

Øget mælkeproduktion og mindre stress med fleksibelt foderforværk

12. okt. | Indrykket af Cow-Welfare

Flex Feed er et revolutionerende systemet, der giver koen dens frihed tilbage

Del artiklen:

Med et fleksibelt foderforværk der følger koen bevægelser, får koen mulighed for at æde på en mere naturlig måde, sammenlignet med andre bevægelses hæmmende fodersystemer, såsom nakkerør og fangitre. 

Ved at give koen mulighed for at kunne løfte hovedet i forbindelse med foderoptaget, øges ædehastigheden, således at koen optager den samme mængde foder hurtigere og dermed får mulighed for at ligge mere ned og hvile.

Flex Feeds unikke 30-graders fleksibilitet minimerer risikoen for trykninger og skader. De lodrette polymerrør danner et helt unikt system med mange individuelle ædepladser, som giver flere køer mulighed for at æde på samme tid. Dermed opnås en unik mulighed for et mere synkront ædeforløb, hvor selv de svage køer kan komme til foderbordet hurtigere. Koen får derfor mulighed for mere hvile, mindre stress og øget mælkeproduktion. 

De dominante køer i stalden vil ikke kunne optage flere meter af foderbordet ved, at stå på tværs, da det er simpelthen ikke muligt i dette system. Nye køer i stalden vil hurtigere adaptere til flokken, idet de ikke gentagne gange bliver jaget væk fra foderbordet og dermed bliver stressede og bange.

Afslappede køer med mulighed for et naturligt og mindre stressende foderoptag vil producere mere mælk end stressede køer. 

Vi ser at landmænd der skifter over til Flex Feed, fra andre mere traditionelle foderforværk, øger deres mælkeproduktion væsentligt. Op til 1½-2 kg mælk pr. dag pr. ko er en realistisk forventning til den øgede produktivitet. Det betyder, at tilbagebetalingstiden ofte er mindre end seks måneder.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser