Stenderup A/S præsenterer på Agromek et nyt mærke indenfor rundballepressere. Efter over 30 års import af rundballepressere fra den italienske fabrik Gallignani, har Stenderup A/S valgt at starte importen af rundballepressere og indpakkere fra Wolagri.

Wolagri-fabrikken var i forvejen kendt i Stenderup-huset, da Wolagri fremstillede nogle af pressermodellerne til Gallignani, hvor de bare blev markedsført under Gallignani navnet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Wolagri producerer en række rundballepresse- modeller i forskellige størrelser og typer, afhængig af kundesegment, og hvilken type materiale der skal presses. Wolagri model Vega præsenteres på Agromek. Den er skræddersyet til det danske marked.

Testet i 2012

Efter at have kørt test i 2012 har den vist sig fremragende, selv under ekstreme græsforhold i slutningen af året. Wolagri Vega model 170 HD presseren er en variabel rundballepresser i både halm og græs, som fås med og uden integreret snitter. Hos Stenderup A/S vurderer man, at denne pressemodel vil kunne dække 90 procent af rundballeefterspørgslen, og man vil derfor ikke umiddelbart markedsføre de øvrige modeller indenfor ”prof-linien”.

Wolagri Vega HD-CUT modellen, som udstilles under Agromek, er med integreret snitter og som standardmodellerne udstyret med rotorføder, 228 centimeter bred pickup og ”drop bund”. Drop bunden – er en hydraulisk mulighed for at sænke hele bundpladen med knivene under rotoren. Dette foretages fra chaufførkabinen, og gør det nemt at fjerne eventuelle fremmedlegemer fra snitter organet.

Stærk og servicevenlig

Ved udvælgelsen af presseren har Stenderup lagt stor vægt på presserens opbygning. Foruden at være meget stærk, er den også konstrueret meget enkelt og servicevenligt. Stenderup A/S forventer sig meget af samarbejdet med Wolagri, da man stadig ser markedet for rundballer som uopdyrket.

Den lavere presningspris for rundballer og med Vega modellens mulighed for både at kunne presse græs og halm med samme presser, vil det økonomisk være en fordel for de fleste landmænd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Wolagri producerer, foruden rundballepressere, også indpakkere til såvel runde som firkantede baller.