Stenderup A/S præsenterer en foderblander, der rummer 52 kubikmeter. Efter Agromek skal den ud til en østjysk kvægproducent.

Foderblanderen hedder Triple X, og den er størrelse XL. Stenderup A/S præsenterer på Agromek den nye foderblander fra Trioliet-fabrikken.

Det er formentlig den største serieproducerede blander på markedet. Den vogn, der bliver udstillet på Agromek, rummer 52 kubikmeter, og den er solgt til en østjysk kvægproducent, der skal have den leveret lige efter Agromek.

Fuldautomatisk gearkasse

Triple X-vognen er monteret med ”Shifttronic” gearkasse. Det er en fuldautomatisk 3 trins gearkasse, som styres via vognens vejecomputer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Vognens vægtsystem indprogrammeres så vognen altid vil køre med optimale omdrejninger på sneglene, hvoraf der er tre i denne vogntype. Dette betyder, at blande og aflæssetid altid er optimal. I forhold til standard gearkasser har dette vist sig at reducere blande/aflæssetiden væsentligt.

Brændstofbesparelse

Tidsbesparelsen har betydet en brændstofbesparelse på op til 50 procent. Vognen er monteret med markedets kraftigste Tridem akselsæt. Dette er tvangsstyret via eksterne cylindre mellem vogn og traktor. Det betyder, at vognen følger traktorens spor og ”kan bakke om hjørner”, da man her ikke skal låse hjulsættet ved bakning.