- Styrkelsen af koncernledelsen skyldes et ønske om at sætte skub i den positive internationale udvikling og internationalisering, siger formand for DLG, Niels Dengsø ved dagens pressemøde.

Den 56-årige Asbjørn Børsting har som koncernchef i DLG i 18 år været alene på topposten - nu skal han dele posten med sin kollega Kristian Hundebøll, som har fungeret som vicekoncerndirektør siden 2010.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kristian Hundsbøll (46 år) er uddannet cand. scient pol. og indtrådte i DLG's direktion i 2003. I 2010 blev han udnævnt til vicekoncernchef. 

- Efter et meget tæt samarbejde i mange år, får vi nu en lidt skarpere arbejdsdeling. Inden for vitaminer og mineraler, som er et vækstområde, deler vi dog fortsat arbejdsopgaven - den samme gælder aktiviteterne i Tyskland, siger Asbjørn Børsting.

Han skal således til at styrke sit fransk, mens Kristian Hundebøll skal til at lære kinesisk.  

Nyt internationalt DLG

Det nye tiltag betyder især, at DLG-ledelsen, som hidtil har været meget dansk, fremover bliver international. Fra dags dato bliver det fælles koncernsprog således engelsk.   

Ifølge Dengsø skal ændringerne ses som et forsøg på at øge de ledelsesmæssige ressourcer bedre. DLG's strategi er at øge den årlige omsætning fra 41 til 60 milliarder kroner inden udgangen af 2014 – især gennem internationale partnerskaber, og det er denne opgave, koncernen ruster sig til.    

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bliver du degraderet, Asbjørn Børstning?

- Nej. Det føler jeg bestemt ikke, fastslår han.

Udtrædelser af direktionen

På baggrund af det nye set-up har koncerndirektør Torben Harring efter eget ønske valgt at søge nye udfordringer uden for DLG. 

Direktør Mogens Frederiksen og direktør Lars Johansen udtræder begge af direktionen, men fortsætter deres virke inden for deres nuværende arbejdsområder.