Abonnementsartikel

Midtjysk svineproducent øger majsproduktionen, så der bliver majs til både tysk biogas og slagtesvinefoder

Det var arbejdet med vandingsmaskinerne, der fik Henrik Søndergaard til at overveje at udvide sine arealer med majs, så han også kunne dyrke majs til svinefoderet.

Sådan lyder første del af begrundelsen for, hvorfor han har investeret i en fodermixer i forbindelse med vådfoderanlægget i hans slagtesvinestald.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Majs er nemt at avle, og så kan vi slippe for meget arbejde med vandingsmaskinerne. Majsen skal ikke vandes før senere på sæsonen, når vi er færdige med at vande kartofler og korn. Desuden regner det jo altid meget i høst, siger Henrik Søndergaard med et smil og tilføjer, at han slet ikke har vandet majsen de seneste to år.

Han har nogle års erfaring med dyrkning af majs, der leveres til tyske biogasanlæg. Disse leverancer har han holdt fast i og har lejet mere jord, så der i år står 100 hektar med majs beregnet til svinefoder. I alt dyrker han 650 hektar, hvoraf 400 hektar er lejet. Foruden majs dyrkes der byg, rug, vinterbyg, kartofler og gulerødder.

- Problemet med majsen er mere at få den modnet, men jeg håber, det bliver lettere, efterhånden som man finder sorter, der modnes bedre under danske forhold, siger Henrik Søndergaard, der ved Billund driver Søndergaard, som han har overtaget efter forældrene delvist i 2002 og helt i 2007.

Læs mere i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 6. juli.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk eller 7620 7970.