Abonnementsartikel

Brugen af fiberfraktion til strøelse har i den seneste tid modtaget stor interesse fra de danske kvægbrugere

Erfaringerne med fiberstrøelse i Danmark er sparsomme, men gode. Der er også kun positive erfaringer fra udlandet, hvor fiberstrøelse har været anvendt de seneste 20 år.

- Vi ser en rigtig god kokomfort. Køerne hviler længe og lægger sig gerne i sengebåse med fiber, siger Anne Marcher Holm, konsulent, Videncentret for Landbrug, Kvæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun formoder, at koen hellere vil lægge sig i fiber end på en traditionel madras, da fiberen giver et blødt og eftergivende leje.

Ikke kun miljøundersøgelser

Det er ikke kun undersøgelser, der drejer sig om miljøet, der venter forude. Det er også nødvendigt at vide mere vedrørende sundhed - hvordan påvirker fiberen yversundheden, smitte med salmonella og paratuberkulose?

- Her er det vigtigt, at vi ikke kun har fokus på risikoen her og nu, men også ser på, hvilke udfordringer der kan opstå over tid, siger Anne Marcher Holm.

Men når der har været så stor succes med at benytte fiber til strøelse i udlandet, forventer hun ikke, at der bliver observeret nævneværdige problemer herhjemme.

Læs mere om fiberstrøelse i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 20. april

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.