Bygholm Landbrugsskole i Horsens oplever en stor søgning af elever, og antallet er for opadgående.

- I 2011 blev antallet af årselever 179,9, hvilket er en stigning i forhold til 2010, fortalte formanden, Johan Schmidt, ved generalforsamlingen på skolen onsdag aften.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Langt flere af disse elever benytter skolen som kostskole end hidtil, og det er ikke uden udfordringer for skolens personale:

- Det har betydet, at 14 enkeltværelser på vestfløjen efter mange år igen er blevet lavet om til dobbeltværelser, men det er dejligt, at så mange vælger at bo på skolen. Det er uden tvivl positivt undervisningsmæssigt, at eleverne bor på skolen og kan samarbejde også i fritiden, lød det fra Johan Schmidt.

Plads til nye investeringer

Han og forstander Kaj Højgaard glædede sig også over det økonomiske resultat, der blev betegnet som tilfredsstillende:

- Resultatet for 2011 viser et overskud på 572.464 kroner, og samtidig kan vi glæde os over en pæn likviditet, lød det fra Kaj Højgaard, der gennemgik det økonomiske resultat.

Bygholm Landbrugsskole er i øvrigt ved at være i en klasse for sig selv:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er faktisk kun ni selvstændige landbrugsskoler tilbage i landet, og vi er nogen, der kan huske, at der var 28, noterede Johan Schmidt og understregede, at det forpligter:

- Det er afgørende for skolen, at der de kommende år bliver skabt plads i økonomien til både nye investeringer, udvikling af uddannelsen og udvikling af nye og anderledes undervisningsformer, så vi også på længere sigt kan overleve, fastslog Johan Schmidt.

Til bestyrelsen var der genvalg til Gregers Kristensen, Vejen, og nyvalg til Mads Steiner, Holsted, der afløser Bent Petersen, Juelsminde. Jonas Juhl, Vejen, bliver ny suppleant.