Lav rente, lave jordpriser, stort udbud af ejendomme og gode fremtidsudsigter for afsætningen af landbrugsvarer er umiddelbart gode betingelser for unge, der vil etablere sig som selvstændige landmænd, men der er ifølge fungerende formand i LandboUngdom, Jane Lindedam, alligevel en stor bremseklods - finansiering.

- Adgangen til lån er den største hurdle for at komme i gang. Vi har simpelthen brug for bedre og nemmere adgang til kredit og måske også sælger pantebreve, fastslår hun og peger samtidig på en række værktøjer til at hjælpe de unge i gang med at undersøge muligheder og barrierer for selveje.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg ser gerne, at vi etablerer en "matchmaking" på nettet, hvor sælgere og købere af ejendomme kan finde hinanden. Her skal det også være muligt at finde andre unge, som man eventuelt kan etablere sig sammen med og ældre landmænd, som vil stille sig til rådighed som mentorer.

Fra arrangørernes side håber man, at dagen vil bringe flere gode ideer på banen, som kan gøre det nemmere for unge at etablere sig som selvstændige.