Natur- og Landbrugskommissionen mener, at det rækker dansk landbrug en støttende skulder, hvis der bliver åbnet op for, at kapital udefra i højere grad end i dag kan eje danske bedrifter.

Men forslaget får en kold skulder fra LandboUngdom.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I en periode, hvor vi arbejder på at gøre det nemmere for yngre jordbrugere at blive etableret, vil denne anbefaling om ændring af landbrugsloven have den modsatte effekt, siger Johanne Marie Laursen, der er formand for LandboUngdom.

Fem procent under 35 år

-  I dag er kun fem procent af landmændene under 35 år. Det er et tal, vi skal have til at stige, og det gør det kun, hvis det bliver nemmere for yngre jordbrugere at blive etableret. Den nye kapital, som vil komme og købe landbrug, vil kun øge konkurrencen overfor de yngre jordbrugere. Derfor vil der blive færre yngre jordbrugere, som får købt landbrug, siger hun.

Natur-plejerne

Johanne Marie Laursen mener, at det vil dræbe motivationen for at blive landmand, hvis man ikke har udsigt til at kunne etablere sig som selvstændig.

- Vi ser det desuden som en stor udfordring for vores natur. Det er landmændene, der er uddannede til at tage sig af landbrugsejendommen og den tilhørende jord og natur, derfor skal de også være en del af selskabet, siger formanden.