Der er fokus på udviklingen af landbrug i planerne for Danmarks fremtidige ulandsbistand, fortalte udviklingsministeren på et møde i Århus i mandags.

- Økologi synes jeg jo selv er en af de afgørende metoder, som vi skal være med til at udbrede, støtte og øge forskning i og kendskabet til, sagde Christian Friis Bach.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han bevarer dog en pragmatisk tilgang til økologi i forbindelse med udviklingsbistand. 

- Jeg er ikke den, der vil presse dyrkningssystemer ned over hovedet på folk, men vi skal øge viden, erfaring og forskning inden for landbrugsområdet. For jeg deler optimismen omkring økologiske metoder og mener virkelig, at de kan være med til at fordoble udbyttet, sagde Christian Friis Bach på mødet. 

Økologisk samarbejde med ulande

For nylig gæstede verdens største økologi-organisation NOGAMU Danmark og Økologisk Landsforening. De to organisationer har gennem en årrække samarbejdet om en række udviklingsprojekter for landmænd i Uganda. 

- Vores erfaringer er, at de fattige bønder øger både deres udbytter og dyrkningssikkerhed, hvilket samtidig resulterer i en bedre og mere stabil indtjening og dermed øget velstand, fortæller Per Rasmussen, der er International konsulent i Økologisk Landsforening. 

Udviklingsministeren opfordrede Økologisk Landsforening til at fortsætte samarbejdet med organisationer i Afrika.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal have de økologiske landbrugsforeninger til at engagere sig med partnerorganisationer i Afrika og hjælpe til at udbrede viden og kendskab til, hvordan vi kan forbedre landbruget. Det skal blive en del af Danmarks Udviklingsstrategi det her – det er helt sikkert, sagde Christian Friis Bach.