Ofte hører man kvægbrugerne sige, at alle de registreringer, der udføres i kvægbesætningen, er noget bøvl, og det kun er avlsnørderne, som kan bruge dem. Det skriver Jakob Voergaard, avlskonsulent, VikingGenetics, i den seneste udgave af Bovilogisk, der udkommer den 16. december.

Registreringer kan ifølge Jakob Voergaard imidlertid være til stor hjælp for den enkelte landmand, da de kan bidrage til både økonomisk og avlsmæssig fremgang på bedriften.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En sidegevinst er muligheden for generelt avlsarbejde, der giver alle landmænd en økonomisk fordel. Gode registreringer giver mulighed for at finde de reelle problemer og derved få lavet en løsning på de konkrete problemer. Ved manglefulde registreringer kan indsatsen være målrettet de forkerte steder, og der kan bruges uforholdsmæssigt store mængder af energi på små problemer.

- Du skal hovedsageligt registrere for din egen skyld. I det moderne kvægbrug er det nødvendigt hele tiden at optimere, og for at opnå en så god baggrund som muligt for at træffe de rigtige beslutninger er det nødvendigt at registrere, påpeger Jakob Voergaard.

Den nok vigtigste registrering er ydelsesregistrering, der udføres ved ydelseskontrol.

De store mængder af data på flere niveauer giver bedriften en stor fordel ved optimering på såvel koniveau som hold- og besætningsniveau.

Læs mere i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 16. december. Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.